Blaze farväl: han tog upp noll, skämtade med Rape och sprang in i pannan

Dvaačtyřicetiletý Blažek, fortfarande i ligan förra säsongen målvakt Jihlava, förberett publiken stor show. Han har bjudit in tidigare lagkamrater och vänner från Sparta och representation, så efter Letna strövade gräsmattan full av stjärnor. Poborsky, Berger, Šmicer, Grygera, Baros, Koller och Lokvenc, Sionko…Men han var huvudrollen i tid

När den sista av alla spelare på planen vbíhal moderator rapporterade i mikrofonen. “Är here we go. Generali Arena träder i legend: Jaromir Blazek ”

Hans namn började snart att sjunga panna, som han upprepade under spelet en hel del. Ofta ekade också Jarda Blazek, vi tackar dig. När ta tillbaka fläktarna utveckla en gigantisk Choreo Blazek i Sparta bästa för att stadigt döljer bollen i handsken.Under honom var det en stor flagga med inskriptionen Blaze, tack.

Att fans välkomnade boisterously avskedsmålvakts legend, var inte förvånad. Men det kommer i början nästan lika högt applåderar och Tomas Repka, som Letna neloučil’re i god, det var inte väntat. Hans namn har också nämnts flera gånger under matchen från läktaren och en halv runt honom bänkar trångt med massor av fans som gjorde ett gemensamt foto.

Även om atmosfären på Letna solid, men besöket var en besvikelse.Även biljetter var överkomliga och Sparta gräsmatta kantas förutom Pavel Nedved nästan alla tjeckiska stjärnorna i senaste åren är arenan i särklass blir fullt – kom någonstans runt sex tusen människor

Det måste Blazek ledsen, men annars var nöjd.. “Det var adjö till godo”, sa han efter utgången av hjulet och sprang runt bland journalisterna kom.

Det spelade inte en typisk utställning, snarare en riktig match med allt som tittarna höll.Spartan erinrade de härliga år i Champions League, medan under första halvåret agerade förr frekvent samarbete mellan Michalik och scoring Kincl. Berömda Rivet knackade i netto precist inlägg slovakiska lagkamrater – precis som gamla tider

Blažek första halvan ställt för valet av spartanska legender, i andra gick han till målet för hans “lag” Bláža All Stars. Och han har inte gjort mål! Han hämtade flera stora chanser, räddade två gånger sin pinne. Så småningom firade hans “andra” lag seger 3: 2. När omväxlande minut före slutet och spelade in i nätet sub äggula, stod publiken upp och applåderade.

Strax innan han kunde skämta med våldtäkt. Han gick på en lång resa framåt och ville inte gå tillbaka.Han stod vid Blazek, som visade sin hand den kvarn som han föreslog: Förr skulle säkert rebel Våldtäkt inte säga, men den här gången fogligt travade från bänken.

När han hade slutat, Blažek tackade publiken och hälsade välbekant på läktaren. “I början misslyckades min röst,” erkände han. Men tårarna kom inte, det rörande ögonblicket stod. Och slutligen sprang in en spartansk pannor honom boisterously välkomnas och firas med honom den sista välsmakande noll.

“Jag skriver bara det i statistiken,” Blazek sa adjö till pressen. “Nej, jag skojar. Noll är inte möjlig. Främst som vi träffade och de spelade bra. “Home