Sportingbet apostas

Cue Card blir 11 på nyårsdagen, äldre än varje guldkupvinnare sedan 1969. Kauto Star och Denman blev upprepade gånger slagna i tävlingen efter att ha nått dubbla siffror. Varför ska han gå bättre? Svaret, om det finns ett svar, är den förbluffande hållbarhet Cue Card har redan visat och de nära honom har ingenting annat än positiva, till och med glada rapporter att erbjuda av hans förberedelse för Lördagens Charlie Hall Chase på Wetherby. “Han känner sig helt underbar,” säger Joe Tizzard, mannen som känner honom bäst. “Det finns inget i sitt hemarbete Sportingbet som visar oss att han inte kommer vara lika bra som han var förra säsongen. Jag tror inte att det kommer att bli ett problem. Han är verkligen entusiastisk. Han visar inte sin ålder alls.

“Den här gången förra året hade han frågor att svara på.Han hade saknat Cheltenham igen; han hade andningssvårigheter. Nu har han en vacker form och bara i mitten av april körde han lika bra som han någonsin har. ”

Tizzard var Cue Cards jockey tillbaka 2010 när hästen gjorde sitt namn som ett 40-1 skott i festivalens Champion Bumper som på något sätt slangas upp med åtta längder. Det har varit sex mer vinstvärden sedan den dagen. Men den bild som hans fans inte kan skaka från huvudet är att han går in i Cheltenhams tredje sista sekunder efter att Paddy Brennan hade kantat ut honom och frågade honom att gå upp längs ledaren.Det måste ha varit ett Sportingbet särskilt hemskt ögonblick för Tizzard, som slutade sadeln för två år sedan och hjälper nu sin far, Colin, tränare av Cue Card och andra eleganta chasers på Dorset och Somerset gränsen.

“The första känslan var en stor besvikelse för att han gick så bra, säger Tizzard och påpekar att Cue Card skulle ha landat en £ 1m-bonus om han vunnit Gold Cup. “Men sen klockan 6 på morgonen, efter att jag hade haft en kopp kaffe och tänkte på det, var det mer som” Gud Gud “.

” Eftersom det kunde ha varit mycket värre. Vi var bara glada över att han kunde gå upp. “Till den oundvikliga frågan om Cue Card skulle ha slagen Don Cossack den dagen, svarar Tizzard med en phlegmatic:” Om du inte hoppa, vinner du inte.Vi vet bara inte. ”

Minst Cue Card kunde studsa tillbaka snabbt med sin Aintree-framgång och bookmakarna förväntar sig något liknande på lördag och erbjuder inte större än 8-11 om honom för Wetherby funktion. Han är också favorit för nästa månad Betfair Chase och andra bara till Vautour i listor för King George. Men när det gäller Gold Cup är förväntningarna lägre. du kan ha 11-1 om du vill, Sportingbet dubbelt så mycket som möjligt om hans whippersnapper stablemate Thistlecrack, som hoppade staket för första gången en gång i veckan.

Var kommer Tizzards lojalitet att ligga om de träffas i mars? Han skrattar. “Vi accepterar vad som kommer. Cue Card har varit fantastiskt för mig personligen och på gården. Han lade oss på kartan.Men jag bryr mig inte om de slutar första och andra, hur som helst.

“Jag vill bara att de båda ska få en klar runda och låta de bästa vinna. Jag ska jubla dem båda på. Titta, det var kul att få dem båda där i bästa möjliga form som vi kan. Det skulle göra en enorm ras. Guldkupan är toppen för oss. ”

Och kommer han att vilja önska sig en gång till på Cue Cards rygg när man slår ner till början på lördag? “Det är inte så illa som det var första säsongen. Den första Sportingbet säsongen jag saknade det och du kommer alltid att ha det “Det brukade vara mig” faktor.

“Jag är mycket mer nervös i dessa dagar. Titta på Thistlecrack Jag var ett nervöst vrak eftersom jag inte har kontroll över det längre.Som en jockey kan du få fjärilar före en stor tävling men då gick tejpen upp och bort gick du och gjorde ditt jobb. Nu tittar jag Sportingbet bara och röker. “