Frankrike har aldrig varit bättre, rapporterar Parker innan han kämpar för baskettronet

Varför en sådan invecklad organisation? Det är vad som händer när planer på att störa Politik: Eurobasket ursprungligen (det officiella namnet) spelade i Ukraina, men nu rollen av landet inte kunde möta, och så fanns det 24 deltagare indelade i grupper med anknytning till viss del geografiskt.

Kanske i Kroatien visar tre stater i före detta Jugoslavien, plus Grekland, i Riga, kommer tjeckerna spela mot alla de tre baltiska republikerna, så det väntar på nonstop utsåld arena.Fram till play-off kommer Europa att gå till ett ställe – och franska Lille vill se deras mans triumf.

“Vi har verkligen det bästa laget i historien”, säger Tony Parker, en stjärn- och hemingenjör. “Om alla är hälsosamma kommer vi att bli mycket starkare än för två år sedan.”

Låt oss bara påminna om att Frankrike år 2013 firade den europeiska titeln! Han har nu sju NBA-representanter.

“Problemet är hur många personer tränarna måste välja”, säger Parker, en fyra-timmars NBA-mästare och guldmedlem i den sista Eurobasket. “Det finns nu mer talang och erfarenhet i vår personal.Men det betyder inte att vi har titeln säker. “Det är verkligen inte, särskilt när” Olympic Bank “är utöver medaljerna – finalisterna kvalificerar sig automatiskt till Rio, laget upp till den sjunde (och teoretiskt den åttonde ) placerar den olympiska kvalifikationen.

Fördelen med Frankrike kan vara en kontinuerlig hemmiljö. Det börjar söderut i Montpellier och flyttar sedan till belgiska gränsen till Lille – nästan 1000 kilometer, men det är fortfarande bättre än utsikterna till de tjeckiska gruppernas lag.De hotar att spela nästa torsdag före midnatt, på fredag ​​måste de flyga från Riga till Frankrike och på lördag kommer de att gå med i nyckelringen på åtta!

Å andra sidan finns också en säker eklektisk full av varningsstjärnor: det europeiska basketmästerskapet har inte vunnit hemmalaget sedan 1993.

“Trycket blir enormt”, säger fransk tränare Vincent Collet. “Vi måste vara ännu bättre än den gyllene kampanjen för två år sedan.Det är ett privilegium att träna en sådan grupp, men som varje år jag personligen innan de stora händelserna i ett katastrofalt tillstånd “, säger förväntningar som måste uppfylla.

Vem skulle göra franska drömmar förändras i mardrömmen? Spanien, Serbien, Italien, Kroatien, Grekland, Slovenien, Litauen…En balanserad åtgärd väntar.

tjeckiska ambitioner är betydligt mer blygsam: målet är processen från att flytta till Frankrike – och sedan kämpa för varandra vinna. Det kan vara ännu närmare den olympiska sensationen.