Antonio Conte kommer inte att sparkas efter Bournemouths

Antonio Conte kommer inte att sparkas efter Bournemouths och Watfords förödande nederlag. Under de senaste dagarna har denna nyhet blivit en skräppost märkt “brådskande”, som om den italienska tränaren fick några riktiga garantier. Och Conte mer och mer som en man som dömdes till döden, men har ännu inte utsett en term. Han kan ge respit – fram till nästa Faile mot medelbönderna, avgång från Champions League från “Barcelona” eller slutet av säsongen, men resultatet är säker på att göra dödlig injektion.

Låt Conte stanna kvar, i koordinatsystemet “Chelsea” ändras ingenting ändå. Cyklerna som lyckas varandra under Abramovich är likartade. Utnämning av en status coach, följt av antingen kortvarig framgång eller misslyckande. För förlusten följs omedelbart av uppsägning, för framgång – ett ögonblick av eufori, en återgång till vardagen, trötthet från varandra och avsked. Då – en annan medioker tidvakare i flera månader, och allt på en ny.

Detta system är baserat på en paradox. Förvaltningen av Chelsea letar efter en karismatisk topptränare, men vägrar samtidigt att ge honom frihet att forma kompositionen och välja en utvecklingskurs. Samma sak händer nu med Conte, som efter mästerskapet bestämde att han kunde göra allt, men han var starkt belejrad.

“Chelsea” agerar med uthållighet av en man som upprepade gånger uppnår skönhetens hjärtan med avsikt att skapa en familj och göra henne lycklig och skickar sedan skarpt henne nafig. Conte själv är inte heller syndlös. Om det under mästerskapet säsongen av hans ointelligent energi det riktades i en positiv riktning och förenas runt honom hela laget, men nu någon manifestation av känslor som ett utbrott obalanserad och trött man.