Cristanval är en annan fransk försvarare i Barcelonas historia

Luca Ding – 16,5 miljoner euro

Sommaren 2016 köpte Barcelona Dines kontrakt från PSG och såg det som en konkurrent för Jordi Alba på vänster sida av försvaret. Men om två år för att bli en nyckelaktör i lägret kunde “Luke” inte Luke. Sammanlagt för “Barcelona” fransmannen tillbringade 46 matcher, som skiljer sig med 2 mål och 3 assistenter.

I slutet av 2017/18-säsongen visades intresse för Luke Dinju av Everton, med stöd av ett specifikt erbjudande på 20 miljoner euro. Barcelona protesterade inte mot en sådan affär, och överföringen ägde rum. Nu är Ding en av nyckelaktörerna “toffee”, med en vanlig plats i första laget.

9. Philip KRISTANVAL – 17 miljoner euro

Cristanval är en annan fransk försvarare i Barcelonas historia. Han agerade i den centrala zonen och i lägret “Blaugranas” sommaren 2001 flyttade han från Monaco för 17 miljoner euro till en väldigt seriös defensiv linjespelare. I Barcelona kunde den begåvade Kristanval inte bevisa sig själv i sin maximala kapacitet, efter att ha spelat 47 matcher i två turneringar om två år och gav dem en effektiv överföring.

10 av de dyraste försvararna i historien om “Barcelona”

I juli 2003 släppte Barcelona gratis Cristanvale till Marseille, men det var bokstavligen en skadakross och ett femårigt anställningskontrakt som bokstavligen hoppade på fotbollsspelaren. Han avslutades två år senare, och Kristanval flyttade till Fulham. I London-laget lyckades Philip vinna en plats i basen, men då skadade de sig själva igen. Sommaren 2008 slutade kontraktet med Fulham, och britterna ville inte förnya det. Letar efter några månader nya alternativ och inte hitta dem, Kristanval på 30 år bestämde sig för att hänga skorna på en spik.