Den bästa förbindelsen som slavnien kunde möta, säger ekonomen Zahradník

Det finns nya ägare för Slavia goda nyheter?

När en ekonom Gardener fråga fick började prata om snarare (China Energy Company Limited), men automatiskt genom tjeckiska miljardären “George Simane hade mot Slavia alltid ett gynnsamt fan och ekonomiskt förhållande. Han är en erfaren entreprenör med mycket välmående företag. På grund av dess förhållande till Slavia är en hög sannolikhet att den roll som ägare och aktiva supportrar kan ta längre tid. ”

Till exempel, samägd av affärs Simane Reseservice eller Canaria Travel och dessa företag sponsrar Slavia lång.Hans förhållande till den berömda klubben bör vara en garanti för goda avsikter.

Men skulle de flesta hellre ha, även om det är en invasion av kinesiska chefer inte verkar Slavia klubb och bör vara en primär Šimáněho människor.För Slavia alla omständigheter kommer det att bli ekonomiskt super företag, vilket bör garantera stabilitet.

“Det är ett mycket bättre alternativ än en post kazakiska och ryska tycoons, som också var spekulationer”, säger trädgårdsmästaren intresse för kazakiska olje tycoon Talgo Bajtazijeva och Dmitry Romanenko, biträdande olje- och gasjätten Lukoil. “Deras generositet vid en återföring av ekonomisk snabbt slut, är en ny ägare inte så troligt.”

en framgångsrik verksamhet omfattar ägande av fotbollsklubben

Men varför jätte kinesiskt företag, vars omsättning beräknas på de hundratals miljarder kronor, i genomsnitt tjeckiska in i klubben, om än ärorika historia?

< p> “den framgångsrika verksamhet omfattar ägande av fotbollsklubben, media och nöjesindustrin”, säger trädgårdsmästaren.Hans ord bekräftas av exemplet med Daniel Křetínského att även för dessa skäl egen konkurrens Sparta.

Företaget planerar snarare extra investeringar i Centraleuropa och sitt huvudkontor valde Prag. Slavia (och dess marknadspotential) om hon kunde hjälpa till att bygga varumärket i regionen.

“Kina har otroliga resurser. Det är en fråga om tid när huvudstaden kommer att dominera världen. Hittills har det som hände i utvalda områden, men förr eller senare att dominera och Europa eller USA “säger trädgårdsmästaren

Han fortsatte:”. Asiatiska investerare – till skillnad från, säg, Amerika eller Sydeuropa – används i området, i vilken han går in, uthärdar länge. I flera år eller till och med årtionden.Under den närmaste tiden kommer vi att se detta fenomen. Den kinesiska huvudstaden kommer att träda i produktiva sektorer, men kommer att åtföljas av deltagande i idrott, underhållning och kultur. ”

Men varför Slavia, som under senare år har oroliga balanserar på kanten av konkurs och i ligan play om räddning?

“Slavie-märket är större än några av de mer framgångsrika klubbarna idag. Vem annars? Sparta är upptagen och andra klubbar med så gott namn är inte här. Dukla Praha? Baník Ostrava?Nej, Slavia fortfarande uppfattas på lång sikt som tjeckiska klubb nummer två, men för närvarande inte upplever rosa period “sade Gardener

Inte bara de pengar som behövs är tålamod och konceptet

Så vad den” nya “Yankees vänta? I Västeuropa finns det exempel där utländska investerare skickade klubbarna plågar den absoluta toppen – Manchester City, Paris St. Germain, Monaco…ge blygsam tjeckiska versionen?

“Det följdes av liknande exempel, så det kräver inte bara ekonomisk, utan även stabiliteten av personal, begreppsmässiga arbetet. När en spelare bländar i tjeckisk fotboll, säljer ägaren omedelbart den.Tränaren får ett uttalande efter några nederlag, säger Gardener. “Huvudproblemet för den tjeckiska klubbfotboll otålighet och brist på klarhet koncept, insatser för att maximera kortsiktiga fördelar mot långsiktiga resultat. Jag antar att en stabil och ekonomiskt starkt team kan övervinna detta. ”

Här är några exempel på där fotboll har sitt ursprung i den tjeckiska ambitiösa projekt där. Under åren 1991-1993 Slavia ägs av amerikansk affärsman tjeckiska ursprung, Boris Korbel, men trots betydande investeringar avslutades utan en ligatitel

Sparta igen från 2004 till J & amp;. T Credit Investments äger Daniel Křetínský.Letensky club beror de rikaste i landet och fortfarande bland de mest framgångsrika sport, men kanske i Champions League eftersom endast flyttat två gånger (dessutom senast år 2005).