Den stora och hemska Mario Balotelli

Och igen, “Tottenham” och igen försvararen. Ja, det är ganska möjligt att på sommaren skulle “spursarna” förlora hela försvarets centrum. Det är svårt att föreställa sig hur Pochettino kommer ut utan genialet Vertongena. Jan Vertongen refererar bara till klubbens tre stjärnor (förutom Lloris och Kane), vars löner beräknas i miljoner – och i fattiga “Tottenham” betyder det något.

Belgiska är känt för lugn och ro, så att laget alltid ser bra ut i försvaret. Man tror att “spurs” kommer att erbjuda sin stjärna ett nytt kontrakt, men hittills har det inte hänt.

1. Mario Balotelli (“Nice”)

Den stora och hemska Mario Balotelli lyckades ge mycket mening både vad gäller sportresultat och inte så mycket. På en gång beundrade Super Mario alltid den främsta prodigyen i fotbollsverdenen och beundrade sig alltid. Eternally i trubbel lyckades Mario slå eld i sitt hus, studera kvinnornas fängelse och strida mot nästan alla tränare och lagkamrater. Han är en kryssande bomb, redo att förstöra allt runt honom.
Efter ett misslyckat försök att få fotfäste i Milano flyttade Mario till franska Nice, 2016. Sedan dess har ingenting höras om honom, vilket redan är överraskande. Kanske, på 28 år, försvann anfallaren äntligen. I Ligue 1 läkade han väl – han hade aldrig varit så stabil och hade gjort 33 mål i 51 matcher.

Nu är han ledd av Patrick Vieira, som själv var en gång en joker. Specialisten är stor Mario, som i maj återvände till Italiens landslag fyra år senare. Kommer någon större risk att ge en annan chans till italienaren? Detta är en av de viktigaste intrigerna på sommaren.

20 december meddelade “Barcelona” ett avtal med “Valencia” om övergången på lån till försvarare Jason Murillo. För lånets sex månader betalade Katalonerna 2,5 miljoner euro till Levantis och registrerade även i kontraktet ett inlösenalternativ om 25 miljoner euro.

Om sommaren i Barcelona vill använda alternativet och avsluta ett fullfjädrad kontrakt med Murillo, kommer den här spelaren att gå ner i den katalanska klubbens historia, som en av de dyraste försvarsspelarna. Hittills ser de tio dyraste försvararna som köps av Barcelona ut så här.