För Krasnodar visade sig verkligheten vara ännu bättre än någon saga och dröm

Men under sin andra europeiska cupsäsong gick Oleg Kononovs avdelningar redan in under ett visst tryck. Krasnodar väntade nu på bättre resultat. Och detta gäller för fans av klubben, pressen och fotbollsexperter. Från “tjurarna” krävde nästan ytterligare framsteg. Och enligt prestandanivåerna i Europa League innebar detta åtminstone att man når turneringens 1/16 final. I år fick Krasnodar en lättare grupp. Att tävla med Dortmund Borussia borde ha varit oerhört intressant, men svårt. Men den grekiska PAOK, och särskilt den aserbajdsjanska Gabala, sågs som rivaler ganska överkomliga.

verklighet
För Krasnodar visade sig verkligheten vara ännu bättre än någon saga och dröm. Avdelningarna Oleg Kononov tillät kanske sig att stanna i Premier League-matcher, men inte i Europa League. Som ett resultat lämnade “tjurarna” inte bara gruppen, utan vann också den, tre poäng före “Borussia D”. Nyckeln till sådan framgång var ett fantastiskt spel på deras fält, där Krasnodar fick nio poäng av nio möjliga. Och tunga segrar över samma “humlor” och PAOK gav Oleg Kononovs team en ovärderlig upplevelse, vilket borde hjälpa “tjurarna” i slutspelet på våren. Hittills har Krasnodar slutfört sin uppgift med fem plus.

“Rubin”
förväntningar
Kazan Rubin är en erfaren europeisk cupkämpe. Under Kurban Berdyevs dagar beundrades spelet eller snarare resultaten från klubben från huvudstaden i Tatarstan av fansen. Rubin tog hårbotten från lag som Barcelona, ​​Inter och Madrid Atletico. Därför upptar klubben inte erfarenhet. Från och med säsongen 2010/11 kom Rubin verkligen till minst 1/16-finalen i Europa League. Och en gång spelade han till och med i kvartfinalen i turneringen.