Fransman är 41 år gammal Bara fyra

Utnämningen av Thierry Henry Monaco-huvudtränare från början var ett kontroversiellt och riskabelt beslut. Men även de mest vokalskeptikerna trodde knappast på en sådan hemsk kollaps. Beskriv coaching debut Henri kan bara ett ord: katastrof. Även bra resultat som en oavgjort med “Marcel” och “Nice” och tillgång till semifinalerna i den franska ligakoppen verkade vara ett undantag från regeln mot bakgrund av hur dåligt spelarna utförde och hur specialisten själv handlade.

Om du vill kan du naturligtvis klaga på ett stort antal skadade. Lejonets del av basen var inte tillgänglig vid olika tidpunkter – särskilt den viktiga Markush Lopes, som räknade 14 mål under andra hälften av förra säsongen. Men ledningen hjälpte med rekryterna: bara i januari kom Naldo, Cesc Fabregas och Foday Ballo-Tour till klubben. Nej, problemet är inte artisterna – problemet är i Henri själv.

Monakopokalipsis. Skyll inte någon annan – Henri grävde sin egen grav

Fransman är 41 år gammal Bara fyra år har gått sedan hans avgång från fotboll. Även i Arsenal lyckades han leka med Fabregas. För en man i hans yrke är åldern ung, och angriparens infantilism, tyvärr, känner fortfarande sig. Det verkar som om myndigheterna slår honom i huvudet – kom bara ihåg hur han berättade för Benoit Badiashile på en presskonferens. Tydligen uppträdde han i laget som en veteranfotbollsspelare, inte en tränare.

Under matchen, som slutade med nederlaget för “Monaco” från 5: 1 från “Strasbourg”, tog kamerorna det sätt Henri kallade sin motståndares mormor som en “whore”. Och detta är efter att han själv försökt att inställa i sin egen avdelning en respektkultur.

Efter Strasbourg skedde en annan besvikelse – Mets nederlag i den franska cupen. Efter ett förödmjukande resultat lovade Henri att skicka flera spelare till reserverna – ett kontroversiellt beslut, särskilt med tanke på krisen med skador. Men han stod fast på marken: han påstod att han hade “hungriga” fotbollsspelare.