Något kan förklaras av kompositionens otillräckliga djup

Efter detta krävde flera stjärnor ett möte med styrelseledamöter. Idrottarna lyssnade på orden, och fransmannen avskedades – även trots avgångsvederlag på 10-15 miljoner euro. Få förväntas från en traditionellt magert klubb som avgörande åtgärd.
Men problemet är inte bara i Henris karaktär och ord – hans brist på professionalism utvidgas också till träning. Otydlig förberedelse för matcherna blev till konstiga taktiska beslut och förvirrade permutationer direkt under mötena. Under spelet var det möjligt att observera förändringar i både taktiken och rollerna hos spelarna.

Monakopokalipsis. Skyll inte någon annan – Henri grävde sin egen grav

Något kan förklaras av kompositionens otillräckliga djup – till exempel omvandlingen av Almami Touré till en central försvarare och omvandlingen av Alexander Golovin till en angripare. Vi hoppades att Henri-spelarens ljusa stil skulle överföras till laget, men inte desperat och livligt spelade laget, utom under ledning av Jardim. Henry själv föredrog ofta återförsäkringssystem med ett överskott av mittfältare.
Om han verkligen ville vara försiktig bör han bättre använda spelarna till hans förfogande. Camille Glick är inte tillräckligt snabb för att hålla fast vid sin motståndare, och Nasser Shadli har länge spelat utan en gnista. Det verkar som att Henri själv inte visste styrkorna och svagheterna hos sina spelare. Många förlorare i detta lag har besvikit förut, men Henris arbetsstil ökade bara sin nedbrytning.

Som ett resultat visar det sig att Henris främsta fiende var sig själv. Det återstår att hoppas att han kommer att lämna Monaco till en mer erfaren specialist som kan lära av sina misstag.

Det har länge varit en gemensam åsikt i samhället att framgång är 1% av talang och 99% av arbetet. Men även de som ovillkorligen håller med en sådan definition kommer knappast att hävda att närvaro av talang fortfarande är ett nödvändigt villkor för att nå några höjder.