Rubin fick sex poäng och hamnade på tredje plats

Men trots de tidigare förtjänsterna behandlades emellertid Kazan-klubbens start på den europeiska arenan i bästa fall med försiktig optimism. Lagets spel i början av säsongen orsakade allvarliga klagomål. Och det fanns rädsla för att Rubin den här gången inte hade tillräckligt med styrka för att komma över gruppsteget. Dessutom visade sig kvartett B vara ganska smidig och stark. Rubin-kampanjen i den bestod av det framstående Liverpool, representanten för den franska League 1 Bordeaux och den mystiska schweiziska Sion.

verklighet

Förmodligen de mest ortodoxa Rubin-fansen i spelet om sina favoriter i gruppfasen i Europa League återspeglade de berömda orden från Andrei Arshavin efter misslyckandet vid Euro 2012. Men de som inte har så våldsam disposition och som objektivt kan titta på saker kommer att förstå att Rubin i höst och vinter gjorde allt han kunde. Och för att laget skulle nå slutspelet behövde det något mer, några mycket framgångsrika uppsättningar av omständigheter. Men detta hände inte. Rubin fick sex poäng och hamnade på tredje plats. Alla kommer ihåg hur Kazan kämpade mot Liverpool på Anfield, hur de drog ut en seger på Sions hem på sina tänder. I sista omgången gav de inte upp och räddade den svåraste matchen i Frankrike. Och även om de inte lämnade gruppen, hjälpte de Ryssland i koefficienttabellen.

På tal om Rubins prestanda kan det noteras att laget kom in i Europa League vid fel tidpunkt och under fel omständigheter. Och ihåg att istället för en klubb från huvudstaden i Tatarstan, börjar turneringen ha varit Dynamo, kan du bara berömma Rubin för hans mod. Ingen kommer att säga när denna klubb kommer att återvända till europeisk tävling. Men en sak är säker – det kommer att vara ett helt annat team.