Frågorna varför han fångar den andra är inte

I motsats till de andra två aspekterna, där Hradec Králové-målvakterna är i toppen av tävlingen, är de nästan på ligans svans beroende på antalet minuter, men det är inte pinsamt.

Båda gör det bra, säger tränaren för Hradec målvakter Robert Horyna och förklarade den aktuella situationen mellan Maxwell och Pavelka.

Han har varit ansvarig för säsongen i Mountfield under många säsonger. I år, tack vare målbalparets balanserade kvalitet, återvände han till metoden han använde i Mountfield för år sedan, men inte så strikt som i år. ”Ondrej Kacetl och Pavel Kantor var också bredvid varandra, liksom två jämna mål.I år är situationen liknande, “beskriver han.

Pavelka startade, Maxwell gick till nästa match

I år, efter att Patrik Rybár har avgått, kommer Hradec Králové-teamet inte att ha en klar nummer en som bara skulle låta deras partner komma i mål i händelse av deras medicinska funktionshinder, trötthet eller svagare ögonblick, antydde förberedelsen. “Alla såg det, de båda fick en chans, båda visade att de hade det bra,” säger Horyna. Pavelka hoppade in i den första matchen, men Maxwell tog den andra. Och enligt Horyna var det inte för att Mountfield tappade 0: 4 till Sparta i början. Sedan dess har Hradec Králové-laget vunnit åtta matcher i rad och utbytet har fortsatt.Även om inte riktigt regelbundet efter en match.

”Vi såg i förberedelserna hur pojkarna hade det, och två dagar före den första matchen berättade vi för dem vem som skulle fånga. Samtidigt sa jag till dem att de skulle ta tur, säger Horynas beslut från början av denna säsong. Maxwell tog fler minuter och spelade fler spel, men det är ingen fråga om att vara en tydlig ledare. “Det är en fördel om du är säker på att om en sak händer, kommer den andra att ersätta den helt,” förklarar tränaren för Hradec Králové målvakt ett av 22bet skälen till att den nuvarande praxis är till nytta för honom. Den andra Horyna ser i stunder som förblir dolda för fansen.Enligt hans nuvarande erfarenhet är det exakt det som hjälper paret i utbildningen. De vill hävda sig och vet att de kommer att få en chans, säger den tidigare stora målvakten och fortsätter: “När nummer ett är klart, är det ofta att det är svårt att fortsätta motivera igen när det är klart. till och med för tre år sedan. Vid den tiden träffades Pavel Kantor och Ondřej Kacetl under Horyns händer. På utsidan såg allt bra ut, men det var inte bra i stugan då.I själva verket tolererar inte alla målvakter det lätt. “Tyvärr kommunicerade de två inte vid den tiden, och det var inte särskilt bra för teamet”, medger Horyna, “men jag märkte inga problem i år.”

Detta är sant, även om ett av paret måste släppa sin kollega efter att laget har vunnit och han har betydligt hjälpt. ”Det finns inga frågor varför. Kanske nu gick han till Brandon förra gången i Olomouc efter att ha fångat Jarda i två vunna matcher.Det var förlorat, men Brandon gjorde två mål efter mål och ett tredje i power play, fortsätter tränaren.

Förutom möjligheten till full representation och motivation som en fördel som den nuvarande situationen i Hradec-teamet medför ser Horyna andra: Säsongen är lång och utmanande. Vi hade en Champions League i det och målvakterna hade fördelen att kunna ta tur. “Men de ser också en annan positiv:” De vet i förväg vilken typ av motståndare de kommer att fånga på och kan förbereda sig för det. Jag tror att det hjälper dem. ”Det är därför som Hradec-utbildare inte har någon anledning att dra sig tillbaka från den nuvarande praxis.Så om omständigheterna inte tvingar dem att göra det.

Men hur kommer det att vara när säsongens slut kommer och med det början i slutspelet, där målvakten kanske är en ännu större bas för framgång än tidigare? More info

”Vi tar inte upp det här ännu. Naturligtvis tittar vi på vem som hanterar vissa situationer och hur han kan motstå pressen på målvakter. De måste båda stiga 100 procent för att tjäna en plats, säger målvakten för Hradec Králové-målvakten. medalj, det är väldigt knepigt.

Kanske för att bara i en match hittills har det hänt att Hradec Králové-målvakten har förändrats under banan.I derbyet med Pardubice tog Maxwell de två första tredjedelarna, men efter att ha gjort fyra mål i det andra tog Pavelka tur. Men i följande duell med Sparta var Maxwell i mål igen. Det var hans tur, och även om han var förlorad, gjorde han inte besviken. ”Vi diskuterar vem som ska gå i mål med andra tränare, det är alltid ett kollektivt beslut. Ibland håller vi inte med, men det fungerar fortfarande, ”påminner Horyna