Kommer applåder eller visselpipa? Representationen med tränaren Říha väntar på det första testet

Där Tjeckoslovakien två gånger blev världsmästare och där det spelade matcher i mer än 40 år (senast i slutet av april 2005 före Wiens guld), innan landslaget äntligen flyttade till den lyxiga O2-arenan i Prag.

Som vanligt kommer ett fullt hus att komma med mer än tio tusen åskådare. Ikonen för den sovjetiska maskinen, målvakt Vladislav Tretyak, hälsningarna från Gretzky, Modano och Kurri hälsas personligen. Kort sagt kommer det att bli en glittrande födelsedagskväll, men den kan snart bli bortskämd av supporterns visselpipa och ilska. bär första gången tröjor med ny logotyp. Med ett lejon som orsakade en enorm kontrovers i juni.Eftersom han bor i Slovakien påminde han om att han löser liknande problem där. ”Om jag skulle uppröra Slovakerna, skulle jag säga att vi har en bättre logotyp än de gör. Om vi ​​lägger tre pinnar i det nationella vapenskiktet så ser det mycket värre ut. Dessutom kommer de i början av duellen att ha en “röd trasa” framför ögonen. René Fasel, ordförande för IIHF International Hockey Federation, kommer också till Prag för att gratulera och kasta öppningsbullarna med den tjeckiska chefen Tomáš Král.

En schweizisk tandläkare har varit en opopulär bafuner för tjeckiska fans i åratal, främst på grund av den oförglömliga striden med kanadensare 1997.Sju olyckor var vid fyra tjeckiska spelare vid den tiden, som till och med den neutrala finska tidningen Helsingin Sanomat skrev: “Kanada har presenterat sig som laget för de fattigaste.” Fasel sade då: “Jag vet inte varför tjeckarna fortfarande tror att hela världen är emot dem.” Karel Gut, då unionens ordförande, sa: “Fasel hjälper inte europeisk hockey. Tvärtom är det riktat mot honom.

Bara för att han är för pro-kanadensisk, medan tjeckarna är i hans ögon femte hjulet på bilen, guldgenerationen och deras anhängare hatade. Fasel har ofta upprepat i intervjuer att detta inte är fallet, men ilska och ilska kvarstod i tjeckarna.Och som angriparen Michal Řepík säger: ”Det spelar ingen roll vad som kommer att vara på tröjan, främst för att hjälpa till att lyckas med vår hockey. Särskilt om de kunde tjäna medaljer. ”