En annan stor tävling i Brno. “Pink Beast”

fans snabba hjul och rytande motorer idag börjar en tvådagars semester. Vid Brno racerbana efter ett års bryta tillbaka European Touring Car Championship ETCC, som avslutar formel Boss GP racing kart och Superkart. De återvände till Södra Mähren även efter ett decennium av tystnad.

“Like tillhör Brno Grand Prix och det är också en ETCC. Jag är mycket glad att serien tillbaka “entusiastiskt Ivana Ulmanová från Brno Automotodrom, som organiserar tävlingar.

I alla tre serier under helgen presenterar fem tjeckiska ryttare.Loppet börjar idag, hårda kamp för seger väntar på dem, särskilt under morgondagens gång.

Dual Champion förväntar hård kamp och önskar regn

ETCC kommer att utföra två gånger mästare Petr Fulin, som vann sin maiden titel för två år sedan, precis vid Brno banan. Från den framgångsrika BMW flyttade han till Seat Leon i år och kämpar honom för första plats i Single Make Trophy.

“Det är en helt ny teknik för oss, varje race vi lär oss. Jag förväntar mig en hård kamp, ​​säger han och tillägger: “Jag skulle vilja regnet.Det gör att jag kan uttrycka sig. ”

Förra årets tvåa Michal Matejovsky förblev trogen den bayerska varumärket, vilket leder till kontinuerlig utvärdering klass TC2. “Och jag vill behålla min placering även efter helgen”, ler den 27-årige ryttaren.

Den största motståndare för honom på Brno kommer Rikli från Schweiz och Turk Okyay som väntar på Matejovsky tvekan av de pågående andra och tredje positioner. “Jag ska göra det bästa för ett bra resultat. Brno är en fråga om hjärtat för mig, jag vill underhålla publiken, tit not4bbtext “id =” “rapporterar en infödd i Hradec Kralove

Europamästare mästare~~POS=HEADCOMP vill slå rekordet av Lorenzos MotoGP

också Superkart race in två tjeckiska ryttare.Over förra säsongen och i år har varit krönt Europamästare Adam Kout börja komplettera den unge George Forman. Även rookie i “vuxen” karting vill i första hand utbilda dem och plåga erfaren ryttare innan hörnet står ett tydligt mål – att vinna och komma närmare segra även i den europeiska serien, som äger rum i Brno som en del av helgen.

Förutom Favoritartike ras i testerna uppnått en tiden under två minuter och en standard står inför en ny rekord av Jorge Lorenzo i MotoGP. “Border 1:55 är långt, det är verkligen ett hopp. Men jag ska försöka gå så fort som möjligt och bryta rekordet “planerar en 25-årig racer som ska gå på en go-kart för första gången efter Masaryk-kretsen. “Jag känner bara spåret från formeln. Så jag har någon fördel.Åtminstone på hemmiljön och de tjeckiska fans att se fram emot ”

. Konkurrenterna scurrying män. “Det är bra att köra om någon”

Lika stor attraktion i helgen på Brno är en serie Boss GP, en ras av stor öppen seaters. Den tjeckiska racer Veronika Cichá kommer att förbereda sin svartrosa formel för starten. “Jag lever fortfarande med den här bilen. Den är kraftfull, han dubbade rosa odjuret “, skrattar 27letá brunett.

Innan säsongen har satt ett mål att avsluta varje tävling, men banan är att inse att det är omgiven av enbart män. “Det är okej på depået, men så fort vi kommer på banan hör jag det: Nej, jag kan inte passera en kvinna.Det är en fantastisk känsla när någon strid hinna mig. ”

I sin kategori, är en utmärkt kandidat för ledarskap österrikiska Ingo Gerstl hans desetiválcem Toro Rosso STR1 ladan toppfart.

barn och äldre ser lopp gratis för andra femhundra

Rutin biljett kommer tävlingar 500 kronor, VIP-biljettinnehavare betalar CZK 2.800. I försäljning finns också en dags biljetter från 250 kronor. Barn under 14 och äldre över 67 är befriade till tävlingen.