Men för en sekund, föreställ dig ett fan som absolut inte läser sportpressen

Men för en sekund, föreställ dig ett fan som absolut inte läser sportpressen, inte kommunicerar med andra fans av Lyon och inte personligen följer de nya tweets från Mr. Olas. Naturligtvis är det svårt att föreställa sig en sådan asketisk individ, men ändå. Så frågan är: kunde en sådan person känna igen det förra årets lag i det nuvarande Lyon? Låt oss vara ärliga: Lacazett orsakar inte längre panik i motståndarlaget och gör inte poäng i varje match, Gonalon kan inte heller skryta med utmärkta spelförhållanden, nykomlingar passar knappast in i lagets konstruktion och Fekir lämnade spelet länge på grund av en skada. “Lyon” i dag flyger inte bara ut från Champions League från sista plats, utan kan inte heller vinna de sista fyra omgångarna i den franska ligan 1. Dessutom erhölls den enda poängen i dessa matcher i Nantes av semireservelaget för en vecka sedan.

Stående ensam är lördagsmatchen mot Angers, den sista matchen i elitedivisionen för Lyon på deras legendariska Gerlan Stadium. En matchning med denna status kunde inte förloras per definition. Värdarna gjorde allt för att få de efterfrågade tre poäng, men fördelen med att ha bollen och ett stort antal skott i mål (inte att förväxla med skott i mål!) Garanterar fortfarande inte seger. Angers, även om en debutant, kan ge strid till vem som helst. Stefan Moulin skapade ett mycket organiserat lag som kompetent agerar utan en boll, och vid andras grindar bara kan lita på kontringar och standarder. Och Moulin är en kompetent specialist för att avslöja Lyon mest utsatta plats – spelet på andra våningen – vid första anblicken. Resultat – Angers förstörde värden för värdarna, efter att ha gjort två gånger i luften och vunnit.

I det franska mästerskapet står frågan om mästerskapet inte längre. Kraften hos PSG är så stor att även de senaste trollen erkände detta som en turné tillbaka när huvudklubben officiellt säkrade sig från nedflyttning till League 2.