Synek och Knapková är i finalen i VM, de har vunnit olympiska spelen

Den regerande världsmästaren Synek, som fortfarande inte uppleva en lyckad säsong också, men på sjön Aiguebelette inte skyldig att vinna heaten och semifinaler, men förfarandet säkert kontrolleras. För att vinna litauer Mindaugas Griskonisem minskade med mer än tre sekunder, ungefär samma avstånd men hade tredje Angel Fournier från Kuba, som drev spåravsnittet framöver.

“Jag är nöjd. Särskilt gick jag till finalen, vilket var ganska viktigt. Detta är förenat med det förfarande och de olympiska spelen, som jag har lite glädje. Nu ska jag sova gott, förnya och förbereda sig för finalen, “sade han till reportrar Synek.

” Jag tror att det kommer att bli en balanserad och ingenting är bestämt. Trots att jag var andra dag, men jag hann litauer. Han förstärktes.Jag ville inte i onödan utsätta men när jag såg att den kubanska stoppas. Det spelar ingen roll om jag är i finalen nästa Drysdalea vänster eller höger “, sa trettiotre roddare Dukla Prag. I finalen vill han få en medalj. “Alla. Efter OS absolut jag har träffat “, säger Synek.

En liknande tävling gick bra Knapková. Hennes semifinal sedan början av regeringstiden kinesiska Tuan Ching-li, olympisk mästare från London men hela tiden höll hon på andra plats. Från det första läget den i målet delas i två sekunder, en tredje amerikansk kvinna Genevra stenen var andra framåt.

“Förra året var jag i B-finalen, så nu är jag väldigt glad att jag gjorde upp”, säger Knapková. “Jag ville gå till tredje plats och gå till final A.Jag tänkte att kineserna skulle vara den starkaste rivalen. När jag gav sen debut och flydde från mig, så jag inte slåss med henne längre “, sade hon.

oarswoman Slavia Prague skillnad Synka framåt sa att den viktigaste prioriteringen för MS är hennes kvalifikation till Rio. “Det första målet är uppfyllt nu ville jag att kämpa för en medalj”, säger Knapková att MS dominerade fyra år sedan och vann totalt fem medaljer på mästerskap.

Ytterligare två tjeckiska besättningar börjar en kamp på OS i söndagens B final. Fyra utan styrman lätta vikter Miroslav Vraštil, Andrew Vetešník, George KOPAČ, Jan Vetešník ockuperade femte plats i semifinalen Double Sculls Lenka Antošová, Christine Fleissner var sjätte.Tillvägagångssättet till Rio måste slå minst ett fartyg i båda disciplinerna upptill händelsen nästa säsong kvalificerar elva besättningar.

“Idag var det inte riktigt det, men jag tror att i B-finalen kommer det att bli mycket bättre. “Sade Antoš. “Vi ville inte att spara ström, men på något sätt vuxit fram ur loppet,” log Antošová. “Det blir mycket svårt i tjuren. Alla kommer att vara nervösa för att inte köpa den sista platsen. För någon Black Peter kommer “tillade hon Fleissner.

Processen till Rio säker och lätt fyra” nej”. “Det var en mycket snabb tävling. Vi gjorde vad vi kunde, men de andra var helt enkelt snabbare “, säger Vraštil, som tror att besättningen samt fyra år sedan kvalificerar sig för de olympiska spelen. “Vi kom hit för att komma till de tolv.För fyra år sedan på Bled vi gjorde, var vi åttonde. Vi är inte rädda att man måste tro. Det kommer att bli hektiskt och snabb ras, men det finns besättningar som vi kan slå “, tillade han Vraštil.

Mästerskapet har gått Pair lätta vikter, Michael Humpolec och Jan Hajek fångas i B-finalen neolympijské discipliner tredje plats och slutade nionde övergripande.