Trasiga drömmar om Olas. Hur Lyon lämnade europacupen

sammanfattning

Sammanfattande föreställningarna för ryska klubbar i gruppfasen i Europa League är det värt att utvärdera allt detta med fyra pluspoäng. Upp till fem var resultatet av Rubin inte tillräckligt. Omständigheterna är olika; alla tre lagen kan gå längre. Men två platser i slutspelet, och även från de första linjerna i deras grupper, fyller hjärtan till ryska fans med ett anständigt lager av positiv sås. Jakten på Frankrike i UEFA-oddstabellen nästa vår kommer säkert att fortsätta!

Mark Neugasimov – om Lyons avgång från den europeiska tävlingen, dess föregångare och dess möjliga konsekvenser för den franska klubben.

Kommer du ihåg förra säsongen? Nåväl, den där “Lyon” genom sina elevers insatser fick en direktbiljett till Champions League. Då inspirerades laget: Lacazette stämplade mål i partier, Fekir kallades Algeriska Messi, Gonalon påtvingades nästan Didier Deschamps i det franska landslaget, och det var vanligt att prata om Umtiti i entusiastiska toner.

Kommer du ihåg förra säsongen? Tja, den där bara de lata inte lägger Alexander Lacazett till Arsenal, sedan till PSG eller till någon toppklubb. Den säsongen, när Lyons huvudscorer krossade försvaret bakom försvaret för de franska mästersklubbarna.

Kommer du ihåg förra säsongen? Det här är när president Olas ville att den här unga gängen skulle spela i Champions League, övervinna etapp efter etapp i den och tjäna mycket pengar på biljetter och spela på den nya 60 000: e Stade de Lumiere.

Kommer du ihåg allt detta? Så glöm det! I går slogs slutligen alla Lyon drömmar om en ljusare framtid. Klubbpresidentens drömmar om ett team av hemodlade killar som kommer att kämpa på lika villkor med de bästa europeiska klubbarna visade sig vara utopiska. Detta är inte vad Lyon-fansen förväntade sig, som fick och fortsätter att få tillräckligt med lust från sin älskade Jean-Michel Olas. Det sistnämnda är dessutom alltid så nära fotbollsfans via Twitter och lämnar ofta meddelanden där om och utan anledning.