Intervju under matchen? Tennisspelare stormar mot de revolutionära nyheterna

Intervjuer under en match är utomlands i alla professionella ligor. Genombrott är inte överraskande för fotbollsspelare eller hockeyspelare. Men i tennis? Fortfarande något otänkbart. Det första försöket gjordes på måndag, ESPN efter en överenskommelse med arrangörerna av US Open.

Coco Vandeweghe kommit överens om att en intervju med Pam Shriver, 21násobnou Grand Slam-mästare, direkt på domstolen bänken.

“Pam sa till mig att hon skulle komma och fråga mig två frågor, och att det skulle vara mellan uppsättningar. Om jag inte ville ha henne där, kunde jag ha skickat henne bort när som helst. Bara nog för att berätta för henne två sekunder innan hon kom till domstolen.Jag nickade för att komma, och då blev det gjort, säger en 23-årig amerikan. “Jag kom inte ihåg vad jag sa,” sedan skrattade.

På bänken tennisspelare närmar sig, i en annan värld. De känner inte till omgivningen. Vandeweghe frivilliga för att störa Shriver suveränitet. “Jag undrade hur det skulle vara att titta på idrottarens huvud som sportfläkt. Jag är glad att ESPN kom upp med denna idé ”

entusiasm för arbete kollega är en annan berömd före detta tennisspelare från USA, Chris Evert, som för nämnda station, kommenterade:”. Jag hoppas att det kommer att locka en tennis fler fans .Kanske ska vi prata varje dag. ”

Men den här damen verkar vara stickning i detta.

Serena Williams: Förhoppningsvis kommer det inte vara obligatoriskt

“Du borde vara där i stället att koncentrera sig på matchen? “Caroline Wozniacka ryckte.

En halv minuts intervju kritiserar också de största stjärnorna. “Jag är en gammal skola,” sa Serena Williams. “Jag hoppas det kommer inte vara obligatoriskt.” Novak Djokovic, världens nr 1-man, skulle inte acceptera erbjudandet för matchen. “Absolut inte på denna turnering.Men vem vet vad framtiden kommer att föra? “Negativt uttryckte också Roger Federer och Rafael Nadal.

Kanske den enda kanadensiska Eugenie Bouchard asterisk markerade ett djärvt steg ESPN för” cool “sätt. “Åskådare har en upplevelse, varför inte? När att spelarna kommer överens, inga problem. “Home

Men det verkar vara ett problem. Amerikanska kommentatorer talar om “skjuta över”, medan påminner om kraften i pengar. Inflytelserika TV-bolag tecknat avtal om ensamrätt till US Open i 11 år, under vilka betalar 800 miljoner dollar (motsvarande nästan 20 miljarder dollar).

Frågan är om tennisspelarna besegrar detta tryck. Kanske måste US Open vänja sig till en annan särdrag.Eller till och med icke-publik har inte accepterat en kort chatt mellan uppsättningar. I WTA-omröstningen vill 59 procent av fansen inte se andra samtal i spelet.