Kramar Universal: Jag är en tacksam mun, det gav mig en chans att bli nummer ett

”Innan säsongen skulle killarna vilja spela för den första omgången, ville jag spela direkt. Och var en svart häst, säger Kramar och hans förutsägelse bygger på: SK Volleyball är sensationellt fjärde, han ledde även extraleagen. “Om vi ​​inte var med i slutspelet förra året, skulle det vara svårt att stanna,” medgav en 196 cm hög universal. ”Men utomlands avvisades min flickvän. Vi har ett litet barn och en sex år gammal tjej, det skulle vara komplicerat. Och i min ålder är jag 34 år, kontraktet för ett år är ingenting, säger den mongoliska mästaren. ”Jag var fortfarande på väg mot Usti.Och av tacksamhet. Ren, ”sade klubbchefen Miroslav Přikryl,” efter den misslyckade säsongen i Liberec gav han mig möjligheten att vara nummer ett i Ústí och visa om jag fortfarande har det eller inte. Och jag antar att jag visade att jag fick det. Det var därför jag stannade under den här säsongen, trots manager Lébl, kom vi överens om förhållanden med klubben.

I volleybollbastionen fann han återigen trä och smak. ”När du gör spelas det annorlunda. Du kan lita på pojkarna, de gav mig mycket pengar och de vänder mig. Det var värdet för hela laget att jag vann poäng, ”tack även nu. ”Vi enades om att åka till Usti och fortsätta nu.Det håller fast vid oss ​​tillsammans, beröm Kramar berömmer sin sexåriga lagkamrat. ”Luboš är en sådan fräck inspelare. Han ger saker som andra inspelare inte har råd med. Och jag gillar hans spel, hans tänkande och att inte tänka. Jag är nöjd med honom. ”Och han säger inte ett krokat ord om Jakub Salon, som efterträdde tränartränaren Peter Brom. ”Vi är nästan samma ålder på Kuba, jag känner honom som spelare men också människa. Han är en bra pojke, säger Kramar, som är den fjärde i poängtävlingen efter Lech från Příbram, Surinam Gin från Lvov Prag och Liberec i Štokr.

kamratskap är ingen skada. ”Det är kanske ett plus att vi känner varandra mer. Vi vill hjälpa honom.Det är ett stort hopp för honom, han kastade sig in i det. Vi måste vara förnuftiga och spela vad vi kan. ”Och det verkar som att den svarta hästen Ústí kan göra tillräckligt. Och tack till tre utlänningar: brasilianska Willyan med albanska Koci för att krossa och kanadensiska Wilson att blockera. ”Albanska är bra blockerande och stötande, brasiliansk praktiskt för allt, kanadensare har massor av block och super service. Om vi ​​inte hade bra rökare, kunde vi skära upp och inget av det. ”Kramar gör också en skillnad.